Selecteer een pagina

 

The subtle art of not giving a fuck
Door: Mark Manson

Hoewel de titel je laat denken dat dit boek je helpt om nergens meer iets om te geven is juist het tegenovergestelde waar. Nergens iets om geven is ook ergens iets om geven. Dus waar wil je iets om geven?

The subtle art of not giving a fuck zet je aan het denken over je de waarde die je hecht aan alles wat je leven omvat. Wat je doet of niet doet, wie je bent of niet bent, wat je voelt, ervaart et cetera. Recht voor zijn raap en met humor geeft Mark Manson je verrassende perspectieven op het leven. We hebben niet altijd controle over wat er gebeurt, maar we hebben wel controle over wat we daar vervolgens mee doen en zijn daar te alle tijden verantwoordelijk voor.

Wat maakt dit boek waardevol voor jou

De titel is wat misleidenden komt negatief over. Dat is zonde want de inhoud is zeker zeer waardevol. Het is tegelijkertijd ook een confrontatie. Veel patronen die we aangeleerd hebben belemmeren ons. Mark Manson zet deze belemmeringen in een ander daglicht en laat je zien in hoe verre wij onszelf belemmeren met een harde, en ook logische, kern van waarheid.

Interessante levenslessen:

  • Baseer je keuze niet op wat je gelukkig maakt maar op welk probleem je wil oplossen
  • Het verlangen naar meer positieve ervaringen is op zichzelf een negatieve ervaring. Het accepteren van negatieve ervaringen is een positieve ervaring
  • Je kiest waar je iets om geeft en wat je aandacht geeft