Selecteer een pagina

Doen wat goed voelt. Naar je gevoel luisteren. Je intuïtie. Als je alle gedachtes en interne analyses even negeert, wat wil je dan echt? Wat houdt je tegen om dat niet te doen en je hart te volgen?

Je hart volgen klinkt alsof de keuze die je daarmee maakt je gelukkig moet maken. Alsof geluk een kwestie is van de juiste keuzes maken (De juiste weg kiezen: is er wel een verkeerde keuze?) Maar dat we pijn ervaren aan iets wat gebeurt is wil niet zeggen dat we niet ons hart hebben gevolgd.

Ik stoot nog liever twintig keer mijn hoofd tegen dezelfde lamp dan dat ik kies voor iets wat niet bij me past. En ook dat is een lamp waar ik me wel eens tegen aan stoot: mijn hart niet volgen omdat ik bang ben wat anderen daarvan vinden. Daar leer ik van, de volgende keer doe ik het wel!

Je hart volgen kan altijd als we bereid zijn om de consequenties daarvan te aanvaarden. Positief en negatief. Pijn en geluk zijn bij elk pad dat je kiest aanwezig. Ook als je het pad dat je wilt gaan niet kiest. Zelfs de veilige weg is er een met hobbels.

Je hart volgen? Niet alles is makkelijk maar ook niet onmogelijk.