Selecteer een pagina

Het is natuurlijk een mooie brug om naar aanleiding van de verkiezingen van vandaag te schrijven over ‘kiezen’ maar eigenlijk is deze blog is een verzoek. In mijn vorige blog schreef ik over ‘luisteren naar jezelf’. Meerdere mensen vroegen mij hoe je dan luistert naar jezelf als je moet kiezen. Hoe weet je of je de juiste keuze maakt?

Ten eerste kan ik je natuurlijk niet zeggen wat je moet kiezen. Ten tweede heb ik in mijn vorige blog geprobeerd het hele ‘luisteren naar jezelf’ onderuit te halen door te beweren dat deze ‘opdracht’ te vaag en te groot is om te kunnen uitvoeren. Dus als je voor een keuze staat, wat kan je dan anders doen dan proberen te luisteren naar jezelf?

Zelf denk ik dat het kiezen in de meeste gevallen niet het moeilijkste is. Diep van binnen weet je wel wat je wilt. Alleen het uitvoeren van die keuze zorgt ervoor dat het definitief wordt, je kan de effecten ervan misschien niet meer terug draaien. Wat nu als je dan toch een verkeerde keuze hebt gemaakt?

Vraag jezelf eens af: zou je kunnen vertrouwen op jezelf dat jij in staat bent om na het maken van je keuze het juiste te doen mocht deze keuze verkeerd uitpakken? Ben jij een goed mens? Ben je in staat om problemen die op je pad komen op te lossen?

Als we voor een keuze staan is kiezen niet altijd het grootste probleem maar eerder de onzekerheid die het met zich meebrengt. Doe je het wel goed? In plaats van proberen te luisteren naar onszelf zouden we kunnen proberen te vertrouwen in onszelf. Als we dat doen, is er dan wel een verkeerde keuze?