Selecteer een pagina

Of je nu gelooft in de wereld van energieën of niet we kunnen allemaal aanvoelen of een sfeer positief of negatief is. We kunnen ook aanvoelen of een persoon een positieve of negatieve vibe heeft. En als je dat niet kan, dan kan je het opmaken uit lichaamstaal en taalgebruik (zie ook: Open minded zijn: hoe doe je dat?). Maar als je die negatieve energie opmerkt, wat doe je daar dan mee? Hoe zorg je ervoor dat een ander, of een groep mensen, jouw vaatje energie niet stiekem leeg slurpt?

Tip 1: Rennen! Het lijkt misschien niet zo aardig maar soms moet je echt weglopen van mensen die een negatieve energie hebben. Maak je er met een goed excuus vanaf. Ga even naar de toilet om vervolgens ‘per ongeluk’ iemand anders tegen te komen. Of misschien hoef je geen excuus te maken en sta je vrij om ergens anders naar toe te gaan. Een andere ruimte?

Tip 2: Positionering. Ben je niet in staat om weg te gaan? Zoek dan een fijn plekje op. Zo zit een vriendin van mij in een restaurant graag met haar rug naar de muur. Maar ook in een gesprek kan je van houding veranderen. Ga niet recht tegen over iemand zitten of staan met een negatieve energie maar zorg dat de ruimte voor je vrij is. Bijvoorbeeld door schuin naast die persoon te gaan staan of zitten. Het klinkt misschien wat zweverig maar op die manier voorkom je dat die energie recht op jou afgestuurd wordt en het niet bij jou binnen komt.

Tip 3: Ga er niet in mee. Als iemand zich negatief gedraagt voelen we ons geroepen om die persoon wat positiever te laten denken. We gaan er dan mee in discussie. Soms heeft dat zin, als diegene ervoor open staat. Maar zo niet, dan kan je die persoon maar beter uit laten razen, er geen aandacht aan geven en als het lukt van onderwerp veranderen.

Of je nu gelooft in de wereld van energieën of niet, deze praktische tips kunnen je helpen om ervoor te zorgen dat andermans negativiteit niet die van jou wordt.