Selecteer een pagina

We willen allemaal wel eens wat meer rust in ons hoofd maar dat gaat niet altijd zo makkelijk (zie ook: Waarom luisteren naar jezelf zo moeilijk is) We hebben zo’n 60.000 gedachtes per dag en emoties schieten per gedachte alle kanten op. Dit alles ervaren we ook nog eens als fysieke sensaties zoals spanning in je buik of juist kriebels, gespannen schouders, sneller kloppend hart, veel of weinig energie, een lach of een traan. Soms weten we niet waar we het zoeken moeten als we proberen te luisteren naar onszelf.

Wat als we het nu eens omdraaien? Probeer eens niet te luisteren naar jezelf. Vergeet alle gedachten en emoties en laat ze maar lekker razen. Misschien hangt er wel een storm boven je hoofd, laat hem maar lekker hangen. Misschien ligt er een last op je schouders, laat maar liggen.

Als we ons even niet bezig houden met alles wat er van binnen gebeurt, wat gebeurt er dan?

Wanneer het ons lukt om afstand te nemen van alle bezigheden in ons hoofd en lijf ontstaat er ruimte en rust. Door te observeren in plaats van ons er in mee te laten slepen zijn we beter in staat om te zien wat er nu daadwerkelijk aan de hand is. Vervolgens kunnen we doen wat goed voor je is.

Probeer jezelf eens te observeren. Ik daag je uit. Het is best verrassend wat je soms over jezelf te weten komt!