Selecteer een pagina

So good they can’t ignore you
Door: Cal Newport


Er heerst een beeld in de maatschappij dat iedereen een passie heeft. Een droombaan. En dat als je er achter komt wat dat is, je geluk vind in je carrière. Voor een klein aantal mensen is dat zo. Maar het gros blijft wanhopig zoeken of hunkeren naar een passie, een bestemming, een betere toekomst.

In ‘So good they can’t ignore you’ verwerpt Cal Newport deze passie-mindset en beweert zelfs dat deze gevaarlijk kan zijn. Hunkeren naar een toekomstbeeld maakt je niet gelukkig en zorgt ervoor dat je mist wat er voor je staat. Hij legt met vier regels uit hoe je niet werk vind dat je gelukkig maakt maar werk creëert dat je gelukkig maakt.

Wat maakt dit boek waardevol voor jou

Of je nu op zoek bent naar een droombaan, niet weet wat je wilt of je bent juist heel blij met je huidige carrière, een inspirerend boek is het sowieso. Het gaat niet alleen over werk, het is een manier van in het leven staan. Een actieve en lerende houding waarin je niet opgeeft. Het zegt niet alleen wat je daarvoor moet doen maar ook hoe je dat doet.

Interessante levenslessen:

  • Er is geen voorbestemde droombaan die je moet vinden om gelukkig te worden in je werk. Een leuke baan creëer je.
  • Zorg ervoor dat je goed wordt in wat je doet. Daarvoor is het nodig om je te blijven ontwikkelen door middel van training en studie.
  • In plaats van : wat kan de wereld jou bieden? à Wat kan jij de wereld bieden?
  • Working right trumps finding right work