Selecteer een pagina

Op de een of andere manier ben ik iemand die vaak op anderen moet wachten. Het is niet zozeer dat ik dingen afraffel of mijn vrienden ontzettend traag zijn. Misschien dat ik minder dingen belangrijk vind en dus niet doe. Of simpel weg sneller kan kiezen en daardoor sneller klaar sta om te gaan. Waar de meeste mensen meer tijd nodig hebben dan ze inschatten heb ik vaak tijd over. En ondanks dat ik blijkbaar zeeën van tijd heb vind ik dat soms best irritant.

Maar mijn vriend kwam laatst met de oplossing. Ik verveelde me want ik moest op hem wachten (ja, zelfs mannen staan niet zo snel klaar als ik). En hij vond het maar raar dat ik me dan verveelde. Je kan toch mediteren? Natuurlijk.

En zo zijn er wel meer momenten dat we staan te wachten en daar stiekem iets heel nuttigs van kunnen maken. Wachten in de supermarkt, wachten bij de tandarts, wachten in de file. Uiteraard kan je ook elke 30 seconden kijken of je een berichtje hebt of je facebook uitlezen (behalve in de file), maar waarom niet gewoon even stil staan bij wat er om je heen gebeurt?

Op de een of andere manier is stilstaan tegenwoordig verheven tot een kunst. We staan er niet eens bij stil dat we ook af en toe stil kunnen staan. Het wordt zo makkelijk vergeten dat er best veel momenten zijn op een dag dat je even kan stil staan of stil kan zijn. Stilstaan voordat je je tanden gaat poetsen, de auto uitstapt, je computer aanzet. En toch zoeken we allemaal naar rust, zen en ontspanning.

Als we leren om stil te staan bij het feit dat we ook af en toe stil kunnen staan, letterlijk of in de vorm van bewust bezig zijn met wat je doet, kunnen we veel meer momenten van rust ervaren zonder iets aan te hoeven passen.

Iedereen kan leren om rustiger te worden van binnen, stilte te ervaren en mindful in het leven te staan. Kom gratis kennismaken om te kijken hoe ik jou kan helpen.