Selecteer een pagina

Neem het leven niet zo serieus, wordt er vaak gezegd. Gewoon lol maken en er niet teveel over nadenken. Trek je niks aan van anderen vinden en doe gewoon waar je zin in hebt. Klinkt goed toch?

Op de een of andere manier krijg ik altijd een negatief gevoel van dat soort zinnetjes. Als ik het leven niet serieus neem, wat is het dan waard?

We kunnen heel erg ons best doen om ons niet druk te maken over wat anderen vinden van de dingen die we doen of we kunnen proberen ons ‘druk’  te maken over wat we belangrijk vinden (zie ook: De voordelen van ‘iets moeten’). Waar laad je van op? Waar word je blij van? Wat is voor jou een waardevol leven?

Door de focus te leggen op wat belangrijk voor je is, waar je blij van wordt, en door daar naar te handelen en het serieus te nemen verdwijnen de gedachtes over wat anderen vinden vanzelf op de achtergrond. We hoeven ze niet weg te werken of te onderdrukken. We hoeven niet te doen alsof we het leven niet serieus nemen want serieus, er zijn veel mooie dingen om ons heen waar we aandacht aan willen geven..

Dus denk eens na, waar word jij blij van? Kan je dat serieus nemen?